Böljande arkitektur i blickfånget

Böljande arkitektur i blickfånget

I Vällingby Parkstad riktas blickarna mot ett nytt landmärke med spektakulär arkitektur. Byggnaden är en del av ett nybyggt kvarter.

Det nybyggda kvarteret i Vällingby Parkstad är nu färdigställt och inflyttning påbörjas i mars. Förutom det böljande trettonvåningshuset består kvarteret av två lägre bostadshus och ett grönskande torg som bjuder in till både avkoppling och lek. Föreningens medlemmar får också fri tillgång till en stor takterrass och ett gym.

Det är ett jättetrevligt område, med ikonbyggnaden som landmärke. Det finns många gemensamma ytor. Man kan träffa sina grannar på takterrassen eller på torget, det kommer bli som en liten community, säger Maria Ståhl, marknadschef på HökerumBygg.

Totalt rör det sig om 152 bostadsrätter samt en gästlägenhet som går att hyra. Bostadsrätterna är i varierande storlek, med allt från ettor på 33 kvadratmeter till femmor på 151 kvadratmeter. På de mindre bostadsrätterna har Hökerum Bygg, som står bakom projektet, justerat priserna för att matcha efterfrågan.

Vi har sett att det har gett resultat. Och vi vill att köparen ska känna sig trygg med att den köper till rätt pris, helt enkelt, säger Maria Ståhl.

På bostadshusens bottenplan finns det lokaler, ämnade för olika typer av verksamheter. Det är redan klart att ett gym ska hyra en av lokalerna och andra intressenter har hört av sig.

Andra verksamheter kommer ytterligare stärka känslan och identiteten i området. Kvarteret kommer att bli livfullt och välkomnande, säger Maria Ståhl.

Det är nära till Vällingby centrums restauranger och butiker och Råckstas tunnelbanestation är bara några minuter bort.

Här finns det bra förutsättningar att leva enkelt utan att behöva bil, avslutar Maria Ståhl.