”Ett område som bör ses på plats”

”Ett område som bör ses på plats”

I sommar är det dags för inflyttning i Ösby Sjöpark, det natursköna bostadsområdet med sjöutsikt som bara ligger 300 meter från Gustavsbergs centrum.

Ett par minuter från Gustavsbergs service och handel tornar Ösby Sjöpark upp sig, ett nytt och lugnt område bestående av fyra bostadshus som smälter in i naturen som omringar dem. Strax nedanför breder en sjö ut sig.

Området bör nästan ses på plats för att man ska kunna förstå hur bra det kommer att bli. Det byggs mycket i Gustavsberg – men det här sticker ut, säger Maria Ståhl, marknadschef på Hökerum Bygg,  och fortsätter:

Husen är byggda i betong med alla fördelar som materialet kommer med, men de är klädda i värmebehandlad furu för att passa omgivningen.

Husen är ritade av arkitekterna Kirsh och Dereka. Samtliga bostadsrätter har generösa balkonger eller uteplatser, där den största balkongen är på 73 kvadratmeter. Det finns också ett gym som föreningens medlemmar får nyttja gratis och ett övernattningsrum att hyra.

Bostadsrätterna finns i varierade storlekar. Ösby Sjöpark ska passa alla, från unga som ska flytta till sin första egna lägenhet till barnfamiljer och de som har sålt sin villa för att bo i ett hem som är mer lättskött.

Vi har alla typer av köpare. Det är både unga och äldre pensionärer. Vi tror att en blandad skara människor leder till det mest trivsamma området, säger Maria Ståhl.

Eftersom det byggs mycket i Gustavsberg just nu har Hökerum Bygg – företaget bakom Ösby Sjöpark – valt att sänka priset på några av bostäderna för att möta efterfrågan, något som har gett resultat. I juni är det dags att flytta in i bostäderna, vars ledord är välplanerat, ljust, lugnt och trivsamt.