I Gustavsberg finns drömhem med balkong och sjöutsikt

I Gustavsberg finns drömhem med balkong och sjöutsikt

Välplanerat, ljust och trivsamt. Så beskrivs Ösby Sjöpark i Gustavsberg, ett alldeles eget kvarter med sjö och skog intill husknuten. Lägenheterna står redo för inflytt i sommar.

Ösby Sjöpark består av fyra lägenhetshus med skog och sjö precis intill. Husen är byggda i betong med träfasad som visuellt smälter in i naturen. Via en liten gångväg når du Gustavsbergs Centrum på ett par minuter och bussen som tar dig till Slussen på 25 minuter.
– Ösby Sjöpark ligger på en alldeles egen, unik plats. Det har byggts mycket i Gustavsbergs hamn, och vill man komma undan lite och bo med skogskänsla och sjöutsikt, då är detta rätt boende för dig, säger Helen Jelbe, fastighetsmäklare på Bjurfors.

Samtliga lägenheter har balkonger eller uteplatser.
– Det är många som fastnar för dessa, de är ovanligt stora och det finns gott om plats för både matbord, solstolar och en loungedel. Många av lägenheterna har balkonger utmed båda yttersidor, vilket ger en nära kontakt med naturen, säger Helen Jelbe och fortsätter:
– Det finns dessutom en charmig vandringsled runt sjön, samt ett utomhusgym precis intill fastigheten. Föreningen har också ett eget gym samt ett övernattningsrum till medlemmarnas förfogande.

Ösby Sjöpark i Gustavsberg.

Det är Hökerum Bygg som bygger projektet, ett familjeföretag grundat 1968 som omsätter 600–700 miljoner kronor per år. Bakom arkitekturen står Kirsch och Dereka.
– Arkitekterna har jobbat hårt för att lägenheterna ska tilltala så många som möjligt, såväl förstagångsköparen, barnfamiljer eller de som sålt sin villa och önskar ett mer lättskött boende.

Hökerum Bygg har nyligen sänkt priserna på Ösby Sjöpark för att möta rådande marknadsläge. Prissänkningen gäller fram till att 70 procent av lägenheterna är sålda.
– Intresset är stort, alla våra ettor är slutsålda. Det finns just nu tvåor och treor kvar, samt en fyra och en femma. Vi välkomnar alla intresserade att besöka vår visningslägenhet, säger Helen Jelbe.

Text: Camilla Rindås
Foto: Hökerum Bygg