Lämna aktierna och satsa på hyresintäkter

Lämna aktierna och satsa på hyresintäkter

Kontinuerlig avkastning på din investering varje månad – det får du genom att köpa hus som du sedan hyr ut. Med den grundidén grundades Solid Capital Group.

Kajsa Sihlén ville skaffa en inkomst vid sidan av sitt finansjobb så att hon kunde gå ner i arbetstid. Hon började köpa aktier men kände fort att det inte fungerade, hon ville ha avkastning direkt, inte upplåst i en aktiedepå.
– Jag tänkte att hyresintäkter skulle vara en bättre lösning och började titta på bostadshus att köpa, säger hon och fortsätter: – Jag tittade på fastigheter i Sverige först men insåg snabbt att det var omöjligt att få den avkastningen jag ville ha. Istället började jag kolla internationellt och köpte så småningom ett hus i Detroit
– det var enklare än jag trodde, och mycket billigare och mer prisvärt än Sverige.

Rätt snart blev det tydligt att fler ville göra det som Kajsa Sihlén gjorde. 2015 startade hon Solid Capital Group med syfte att hjälpa människor att skaffa en passiv inkomst via hyresintäkter på prisvärda marknader.
– Man får en större frihet och trygghet. Dessutom skapar det värde – både för kunden och för lokalbefolkningen som hyr husen.

I dag förvaltar företaget bostadshus med en till fyra lägenheter i – i Detroit och Cleveland. Att det blev dessa städer är ingen slump. De slogs hårt av finanskrisen 2008 men är nu på väg upp igen.
– Det innebär att prisnivån är fördelaktig och avkastningen blir väldigt bra
– alla våra hus är obelånade och ger cirka 10 till 15 procent avkastning efter avgifter och kostnader. Det handlar om att köpa tillgångar vid rätt tillfälle, till rätt pris och vi har nischat oss mot sådana ställen, berättar Kajsa Sihlén.

”Man får större frihet och trygghet”

För de som inte själva vill äga ett hus har Solid Capital Group nyligen också skapat en fond: Solid Property Fond. På så sätt kan alla som är intresserade av marknaden investera.
– Hur man än vill investera, kan man nu göra det hos oss, konstaterar Kajsa Sihlén.

Text: Lovisa Olai
Foto: Solid Capital Group